Follow:
Ajatuksia, Hankinnat, Oma elämä, Puheenaiheet, Saatua

(ARVONTA) Kesäautona Opel Kadett D – auto varastosta kesäkuntoon

Kesäauto on viimeinkin ajossa! Julli työskenteli tämän projektin parissa useamman kuukauden parina vuonna ja sen kunniaksi lyötiin Autodude.fi:n kanssa hynttyyt yhteen jotta saadaan kyseinen kasarimenopeli edustuskuntoon.  Postauksen lopusta löytyy myös arvonta, joten lukekaa loppuun asti!

Autodude.fi Opel Kadett D

Projektia aloitellessa autossahan ei varsinaisesti ollut suurempia vikoja ollut (tyhjäkäynti nyt mitä vähän oikutteli), mutta “isompi kone oli saatava” ja olihan se hyvä pistää auto viimeinkin kuntoon jotta sillä ajokin on miellyttävää. Niinpä projekti koitettiin saada Jyväskylän Vappucruisingiin valmiiksi ja sehän onnistui jopa viikon etuajassa!

Autodude.fi Opel Kadett D Autodude.fi Opel Kadett D Autodude.fi Opel Kadett D

Autodude tuli kuvioihin tuolloin viikkoa ennen Vappucruisingia. Ennen -kuvissa on pohjalla parin vuoden shaibat, joten oli onni että sponssina saatiin erikseen vaahdotin sekä ultimaattinen PREMIUM -autonpesukitti jolla puunattiin auto kuntoon (räjäytyskuva yllä). Kyseiseen settiin kuuluu kaikki esipesusta vahaukseen (savestusta lukuunottamatta). Kyseinen setti oli meille oiva, sillä ei tällä hetkellä omistettu mitään kunnon pesuaineita tai -välineitä ja aloitettiin periaatteessa nollasta kaikki. Toki setti sopii kokeneemmallekin, mutta ylläpitoon löytyy useampiakin merkkejä ja tuotteita kuin mitä setissä on tarjolla. Mutta aloitetaas!

Autodude.fi Opel Kadett D Autodude.fi Opel Kadett DAutodude.fi Opel Kadett D Autodude.fi Opel Kadett DAutodude.fi Opel Kadett D

1. Esipesu on tärkein varsinkin kun pestään autoa, joka on ollut remontissa ja seisonut hallissa parin vuoden ajan ilman pesua. Koska saatiin extrana settiin vielä painepesuriin sopiva vaahdotin, oli tämä vaihe erittäin helppoa. Aine vaahdottimeen, laite kiinni pesuriin ja aine kohti autoa. Tämä oli tärkeää että saatiin mahdollisimman paljon irtohiekkaa ja muuta ylimääräistä pois auton pinnasta ennen sen käsipesua ja vältyttiin ainakaan naarmuttamasta maalipintaa entisestään. Annettiin pesuaineen olla hetki ja suihkuteltiin pois, jonka jälkeen toistettiin se vielä uudelleen jotta saatiin varmasti suurin osa irtonaisesta shaibasta pois. Käytettiin kahta eri ainetta Solmaster AS40 v.2 ja ValetPRO pH Neutral Snow Foamia.

Autodude.fi Opel Kadett D Autodude.fi Opel Kadett D

2. Kinnaspesu toteutettiin esipesun jälkeen kahden ämpärin tekniikalla, jossa molempiin ämpäreihin lisättiin suuri määrä vettä ja toiseen lisäksi pesuaineliuos. Ensimmäisen kerran kinnas kasteltiinkin pesuaineliuoksessa, ja tietyn alueen pesun jälkeen kinnas ensin huuhdeltiin huuhteluämpärissä jotta irronnut lika huuhtoutuu mahdollisimman tehokkaasti pois eikä enää kulkeudu auton pintaan sitä naarmuttamaan. Huuhtelun jälkeen kinnas siis käytetään uudelleen pesuaineliuosämpärissä ja sitten vaan puunataan autoa uudelleen.

Autodude.fi Opel Kadett D Autodude.fi Opel Kadett D Autodude.fi Opel Kadett D

3. Raudanpoisto & pienpoisto oli seuraavana vuorossa. Ensin tehtiin siis raudanpoisto (Dragon’s breat -puteli), jotta saatiin auton maalipintaan uponneita rauhahiukkasia sekä muuta superpientä rautasälää. Tässä joutui allekirjoittanutkin touhuamaan, eli hinkkaamaan varsinkin vanteita raudanpoistoaineella. Kaksi alinta kuvaa ovatkin kyseisestä työvaiheesta, jolloin poistuvan raudan näkee helpoiten sen muuttuessa violetihtavaksi auton pinnalle. Lopuksi aine huuhdeltiin jälleen huolellisesti pois.

Pienpoisto (Citrus -puteli) tehtiin myös tällä kertaa vaikka se normaalisti pitäisi tehdä vain kerran pari vuodessa. Raketti kuitenkin sen tarvitsi parin vuoden pesemättömyyden jälkeen, joten poistettiin pinnalle jääneet piki-, pihka-, mahla-, polttoaine- ja liimatahrat. Tällä emme huomanneet ihan kovin suuria vaikutuksia olevan, mutta oli hyvä se tehdä! Näiden jälkeen tehtiin myös savestus muilla välineillä mitkä eivät pakettiin kuuluneet.

Autodude.fi Opel Kadett D Autodude.fi Opel Kadett D

4. Vahaus oli toiseksi viimeinen ulkoinen duuni. Kunnon myllytystä ei tällä kertaa päädytty tekemään, joten ihan pelkkä käsin vahaus pesun viimeistelyyn riitti. Tässä vaiheessa päivää alkoi molemmilta olla jo puhti pois ja todettiin, että onneksi auto on pieni joten käsinvahauskaan ei vie ikuisuutta. Vahanlevittimellä siis vaan vaha pintaan, lyhyehkö vaikutusaika ja kiillotusliinalla perään. Kävi sen verran kätevämmin mieheltä, että päädyin katsomaan ja kuvaamaan vierestä!

Autodude.fi Opel Kadett D

5. Viimeisteltiin ulkokuoren puunaus vielä muovi- ja kumiosien huollolla. Jo paljonkin elämää nähdeen muoviosat tarvitsivat huoltoa siinä missä muukin auto. Ne huollettiinkin liinalla ja Classic Protectantilla pyyhkien, itse asiassa pariinkin kertaan auto taisi tulla kierretyksi. Mustasta tuli jälleen musta kulahtaneen harmaan sijaan! Kyseinen tuote on siitä kätevä, että sitä voi käyttää sekä ulko- että sisäpinnoilla, tosin me tässä hetkessä käytettiin sitä vain ulkopinnoilla.

Tämän ulkoisen pesun jälkeen Julli hoiti myös auton sisäpesun, jotta aavistuksen tunkkainen haju saatiin pois ja tilalle pääsi mäntysuopa. Auto kiitää ja kiittää taas seuraaviin sateisiin ja kurakeleihin asti!

Autodude.fi Opel Kadett D Autodude.fi Opel Kadett D

Siinä se nyt ois, putipuhtaana! Kelpaa ajella, vaikka ei ohjaustehostinta olekaan ja on ollut melkoinen kokemus oppia ajamaan näin vanhaa autoa. Pois en silti vaihtaisi, vaikka välillä kovasanaisestikin manaan kyseistä autoa… Tarkemmat Autonhoidon ABC -kohdat ja nippelitietoa auton pesusta vaiheineen yleisesti löytyy kyseisiltä sivuilta, itse en tiennyt puolistakaan vaiheista ennen tuohon oppaaseen tutustumista!

Mutta siihen arvontaan! Autodude.fi oli niin ystävällinen, että päätti laittaa jakoon 100€ lahjakortin heidän verkkokauppaansa! Alta löytyykin säännöt, joiden avulla osallistut kilpailuun – ei voisi mennä helpommaksi!

 • Yksi ääni: jätä kommenttiin vastaus kysymykseen ‘Mikä setti/tuotteet sinua kiinnostaa Autoduden sivuilta?’ sähköpostisi kera, jotta voin olla sinuun yhteydessä! (Sähköpostisi näkyy vain minulle kun jätät sen sille tarkoitettuun kenttään.) Voit tutustua suosituimpaan valikoimaan täällä.
 • + yksi lisä-ääni kun seuraat blogiani Facebookissa
 • + yksi lisä-ääni kun seuraat minua Instagramissa (@hannamariaw)

Jätä kommenttiin myös vastaus mikäli seuraat blogia / minua sosiaalisen median kanavissa, jotta tiedän tarkastaa tämän. Osallistumisaikaa on reilu viikon verran, eli 28.5. klo 23.59 asti!Jos kyseinen voitto ei sinua kiinnosta, tiedät varmasti jonkun jolle kyseinen lahjakortti olisi tarpeen ja joka siitä voisi ilahtua joten ei muuta kuin osallistumaan!

Onko teillä kesäauto vai menettekö samalla autolla kesät talvet?

Share:
Previous Post Next Post

RELATED

61 Comments

 • Reply Miia

  Tuoreena veneen omistajana minua kiinnostaa ehdottomasti veneille sopivat tuotteet :)
  Kurkin valikoimaa ja siellä näytti olevan ainakin venevahoja ja veneenpuhdistusainetta.
  Olen mukana yhdellä arvalla.
  Meidän perhe ajelee kesät talvet samalla autolla, kesällä ollaan enemmän vesillä kuin tien päällä.

  May 18, 2017 at 08:43
 • Reply pimassou

  Meillä ajellaan kesät talvet samalla autolla, mutta ajatus kesäautosta on kyllä viehättävä. :) Vaatisi kuitenkin sille talvisäilytyspaikan, mitä meillä ei ole.
  Autonpesusetti – BASIC kiinnostaisi, sillä saisi varmasti pestyä auton kesäkuntoon.
  Kaikkien lisä-äänien kera mukana kisassa (FB+IG)!

  May 18, 2017 at 09:04
 • Reply Sara

  Autonpesusetti Basic olisi itselle mieluisin. Seuraan IG:ssä

  May 18, 2017 at 10:38
 • Reply Charming Nails

  Mulla on ollut moniakin kesäautoja mutta nykyään vain tämä sama kesät talvet. Minua kiinnostaisi auton hoitotuotteet, ikinä ei raaski kalliisiin sijoittaa :)
  Seuraan sua IG:ssä!

  May 18, 2017 at 10:39
 • Reply Mummo ja koira

  Autonpesusetti 99e tulisi todella tarpeeseen. Autoni on valkoinen ja lika näkyy heti.

  May 18, 2017 at 12:12
 • Reply SannaM

  Premium autonpesusetti kiinnostaisi kovasti :) Näitä tuotteita olenkin suunnitellut hankkivani, kun olen kuullut niistä aika paljon hyvää. Kokeilemaan en ole vielä päässyt. Kahdella mukaan. Omakin Ooppeli tarvitsisi puunausta :)

  May 18, 2017 at 13:13
 • Reply Ansku

  Autonpesusetti Basic tulisi tarpeeseen! Saisi auton kesäkuntoon :)

  May 18, 2017 at 14:44
 • Reply Hennajenniina

  Autonpesusetti – BASIC kiinnostaisi minua, on meillä kesäauto Plymouth Valiant. Osallistun arvontaan.

  May 18, 2017 at 15:37
 • Reply Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Auton pesusetti voisi tehdä tähän talouteen ihan terää ainakin kun omaa autoa vilkuilee :D Kesäautoa ei ole ..vielä. On se mies sellaisestakin haaveillut, mutta hankki sitten ensi alkuun kaksipyöräisen allensa :D

  shimmerblinger@gmail.com

  May 18, 2017 at 15:43
 • Reply Jussi

  Moi!

  Eniten kiinnostaa kattavasta valikoimasta: Autonpesusetti – PREMIUM / http://www.autodude.fi/tuote/pesusetti_premium/

  Tykkään Facebookissa
  Seuraan Instagramissa

  Mukavaa kevättä!

  May 18, 2017 at 16:05
 • Reply Mano

  Samalla kotterolla mennään kesät talvet.

  Jos napsahtaa kohdille niin tätä: Kestopinnoite Nanolex Si3D

  May 18, 2017 at 17:09
 • Reply Elmeri

  Nuo myllytys vehkeet kiinnostaisi niin pääsisi taas oppimaan uutta autonhoidon saralla.

  May 18, 2017 at 17:09
 • Reply Vilkke

  Just tilasin dudelta kaikki pesu,kiillotus ja vahaus tarvikkeet joten auton sisäpuolelle menis tarvikkeet. Nahkapenkeissä on kulumaa ja niitä tarvis korjailla sekä värjätä. Eli nahanhoito tuotteisiin menisi ainaki osa.

  May 18, 2017 at 17:13
 • Reply Joona S

  Juurikin tuotteet jota tuossa auton pesussa olet käyttänyt!! 👍👍😊

  May 18, 2017 at 17:14
 • Reply Juho

  Kyllä myllytysvehkeet menis ostoskoriin!

  Tykkään Facebookissa ja seuraan igssä!

  May 18, 2017 at 17:20
 • Reply Sampy

  Ehdottomasti eniten kiinnostaa Chemical Guys Project J97 vaha, sitä täytyisi päästä kokeilemaan Ferrarin pintaan…

  May 18, 2017 at 17:29
 • Reply JJ

  Autonpesusetit kiinnostaa koska itselläni on pesuvälineenä vain vaahdotin. Tykkään Facebookissa.

  May 18, 2017 at 17:43
 • Reply Jarno Kivelä

  Myllytyskone ois mahtava😊

  May 18, 2017 at 17:58
 • Reply Aki

  Myllytys tuotteet kiinnostaa!

  May 18, 2017 at 18:00
 • Reply Kati suomalainen

  Autonhoitosetti basic olis jees. :) kesä auto on alla, talvi auto seisoo tallissa tällä hetkellä kun varrotaan osa että sais Hulkin taas käymään. Herkesi huonosti käyväksi kesken työmatkan :( seurailen facessa :) jos jotain voitan käytän sen mun kesäauton fiksailuun (ja isännän auton fiksailuun, mut ei kerrota sille, se olis ylläri)

  May 18, 2017 at 18:29
 • Reply Joonas Kangas

  Isompi setti esimerkiksi BASIC kiinnostaisi. Myös myllytys setillä olisi käyttöä.
  Blogi ja IG seurantaa

  May 18, 2017 at 18:41
 • Reply Miika Sinelmaa

  Foam Lancea olisi mukava päästä kokeilemaan ja siihen kylkeen joku hyvä esipesusaippua. Yhden lancen jo tilasin Kiinan mailta, kun yritin halvalla selvitä. Ei menny ihan niin kuin suunnittelin, eihän se Kiinan tekele sitten toiminut ollenkaan :)

  May 18, 2017 at 18:45
 • Reply pekkalaj

  Ehdottomasti vaahdotin esipesuaineineen.

  May 18, 2017 at 18:56
 • Reply Lauri Solja

  Autoduden ehdottomia helmiä ovat King Carthurin Control Snow Foam sekä Chemical Guys WAC314 -vaha. Mikrokuituliinat on aina vakiosotoksia myös!

  May 18, 2017 at 19:00
 • Reply Erika

  Autonpesusetti kuulostaa juuri siltä, mitä kulkupeli kaipaisi :)

  May 18, 2017 at 20:08
 • Reply Tanja

  Autonpesusetti premium antaisin miehelleni, jotta hän voi hoitaa rouvan auton kuntoon pitkiä työmatkoja varten.
  Seuraan facessa ja ig:ssa

  May 18, 2017 at 20:26
 • Reply Mikaelvaltteri

  Tokyan myllytyssetti kiinnostais, jotta saisi vanhaan mersuun maaliin kiiltoa! :) Samainen auto toimittaa myös käyttöauton virkaa ja palvelee ympäri vuoden, vaikkakin ulkokuorta saisi ehostaa.
  Arvonnassa mukana kaikkien lisääänien kera!

  May 18, 2017 at 20:42
 • Reply Tbnz

  Moikka! Pakko sanoa että on upee kadetti, harvoin näitä enää näkee. Mutta asiaan samanlainen pesusetti kelpaisi itelleni. On tullu aika paljon laiminlyötyä raudan ja pien poistoa josta johtuen ei meinaa vahat pysyä. Samassa setissä olisi myös kaikki muu tarpeellinen.

  May 18, 2017 at 20:43
 • Reply Markus

  Mahtava juttu! Ja hieno vanhus.. Ja duden tuotteista eniten kiinnostaa auton Kiillotus ja myllytys ;)
  P. S molemmat face sekä ig lisätty ja seurataan

  May 18, 2017 at 21:08
 • Reply Maisa

  Autonpesusetti-Basic olisi tarpeellinen. Motivoisi ehkä maailman laiskinta autonpesijää. ;)
  Yksi arpa, kiitos. :)

  May 18, 2017 at 21:09
 • Reply SalliS

  Basic tai premium setti. Näistä olen kuullut paljon hyvää!

  May 18, 2017 at 21:25
 • Reply MarjaKoo

  Autonpesusetti – PREMIUM. Eiköhän tässä olisi oleellisimmat.

  May 18, 2017 at 21:29
  • Reply MarjaKoo

   Niin ja kolmella mukana :)

   May 18, 2017 at 21:30
 • Reply Manta0

  Premium-autonpesusetti

  May 18, 2017 at 21:37
 • Reply Makke

  Pesuvälineitä itseltä löytyy, mutta auton kiillotukseen pitäisi hommata kamppeita.

  May 18, 2017 at 21:56
 • Reply Eetu

  Myllytyskone ja pinnoite

  May 18, 2017 at 21:58
 • Reply Halejo

  Yhdellä arvalla mukaan! Samalla autolla mennään kesäisin ja talvisin. Mukava olisi saada auto pestyä kunnolla hyvällä kesäkelillä, joten suosikkisettini olisi basic-autonpesusetti. hiltuha(at)gmail.com

  May 18, 2017 at 23:12
 • Reply Anu

  Myllytyssetti-Deluxe olisi enemmän kuin sata jänistä👍😊 huonolla pidolla ollut pirssi, jonka juuri ostin.

  May 19, 2017 at 01:04
 • Reply Possuliini

  Yhdellä mukaan. Jompikumpi noista pesuseteistä olisi suosikkini. Näistä tuotteista en ole kuullut aikaisemmin, kiva olisi päästä kokeilemaan, miten lika lähtee.

  May 19, 2017 at 01:28
 • Reply Salli

  Yhdellä arvalla mukaam ja autonpesu setti premium kiinnostaa ja yksi auto käytössä meillä.

  May 19, 2017 at 06:10
 • Reply Teresa S

  Autonpesusetti premium tulisi kyllä tarpeeseen. Hienot vanteet!

  May 19, 2017 at 08:34
 • Reply Nicola

  Autonpesusetti ja tietäisin kyllä kenelle antaisin. Aloin myös facessa ja instassa seuraamaan. :)

  May 19, 2017 at 10:53
 • Reply anna s.

  Premium autonpesusetti :) Mukana kolmella arvalla :)

  May 19, 2017 at 11:25
 • Reply Tiffany

  Autopesusetti, joko premium tai basic. Jos voitto osuisi kohdalle, täytyisi hieman kysellä, kumpi vaihtoehtosi olisi parempi ;)

  May 19, 2017 at 12:00
 • Reply NannaS

  Olisikin kesäauto :) Yhdellä mukaan. Kaikkia eri pesuaineita ja vahoja ostaisin.

  May 19, 2017 at 12:00
 • Reply hilkka

  Yksi arpa ja autonpesusetti tulisi tarpeeseen :)

  May 19, 2017 at 12:07
 • Reply Eetvartti

  Myllykone kiinnostanut jo pidemmän aikaa. Sais tuo vm.90 oleva kesä auto arvosensa pinnan.
  (Seuraan Instassa)

  May 19, 2017 at 12:17
 • Reply Serena

  Autonpesusetti olisi hyvä lahja miehekkeelle! :)

  May 19, 2017 at 12:21
 • Reply Mira

  Autonpesusetti premiumina olisi varmaan avomiehelle oikein mieleinen. Sisältäisi varmasti kaiken tarpeellisen :) Yhdellä arvalla mukana :)

  May 19, 2017 at 13:23
 • Reply Minnea/Minnean muruja

  Kiva ja ketterä kesäauto!
  Meillä on tylsästi sama auto kesät ja talvet, ei oikein olisi säilytyspaikkaa kesäautolle.

  Kiinnostaisi tuo premiumpesusetti :) Osallistun kahdella arvalla, seurailen bloglovinissa sekä facebookissa, ja itseasiassa myös instassa. Olenkin siis kolmella arvalla mukana :)

  May 19, 2017 at 13:29
 • Reply Tia-Maria

  Joku hyvä vaha tumman siniselle autolle ja sit myös tuo pesuaine vaahdotin adapterilla kiinnostaa myös 😊
  Aloin seurata blogia tämän postauksen jälkeen 👍

  May 19, 2017 at 16:45
 • Reply Marika Junttila

  Hieno pirssi, ollut itsellä joskus samanlainen ja samalla värillä.. ;) Seteistä kiinnostaa: Autonpesusetti – PREMIUM. Seuraan Facebookissa.

  May 19, 2017 at 17:48
 • Reply Liinail

  Muistan niin lapsuudesta sen kun äitilläni oli tällainen auto :D tämä auto sopiiki loistavasti kesäkäyttöön, vaikka niin modernina ihmisenä vaatisin että autossa on ilmastointi mutta tällaisesta autosta tulee ehkä se kesän fiilis kun ajelee ikkunat auki!

  Itse taidan olla niin laiska itse pesemään autoa että lahjoittaisin palkinnon isälleni :)

  May 19, 2017 at 18:29
 • Reply Sofia

  Autonpesupaketti premium ja basic on tosi näppäriä.
  Meille kotiutui juuri vani. Mies laittaa sitä aika innolla kesäkuntoon, joten hänelle olisi näppärä paketti! 😍

  May 19, 2017 at 18:39
 • Reply Aurinkoinen

  Autonpesusetti basic kiinnostaa. 3 arvalla mukana. 20 v. on menty samalla autolla kesät talvet.

  May 19, 2017 at 21:14
 • Reply tiiu

  Autonpesusetti. Mukaan yhdellä!

  May 19, 2017 at 22:37
 • Reply ansu88

  Autonpesutuotteille olisi aina käyttöä.

  May 20, 2017 at 18:45
 • Reply Villee

  Myllytyssetti kiinnostaisi

  May 20, 2017 at 23:02
 • Reply Laura

  http://www.autodude.fi/tuote/pesusetti_basic/ tämä perussetti.
  zombiecoyote@gmail.com

  Itse ajelen kesät talvet samalla -88 luupäällä. Veikeän värinen kadetti! Meillä oli aikoinaan samanlainen, mutta neonvihreä : D

  May 21, 2017 at 07:06
 • Reply piitu

  Mukana yhdellä arvalla. Märkä/kuivaimuri ja autoshampoot.

  May 21, 2017 at 11:03
 • Reply Matsalikka

  Pesuaineet kiinnostaa eniten.

  May 21, 2017 at 16:06
 • Leave a Reply